Mauritius

Mauritius (ile Maurice)se bucura de un succes fara precedent odata cu aparitia de noi hoteluri si noi curse de avion, care se adauga la cele deja existente.
O bijuterie in apele turcoaz ale Oceanului Indian, Mauritius este destinatia tropicala perfecta pentru o vacanta fie activa fie doar de relaxare.
Plaje exotice, hoteluri exceptionale, restaurante cotate in ghidurile Michelin, terenuri de golf, cele mai variate tipuri de sporturi acvatice, muzica traditionala, toate va asteapta pentru a va oferi un sejur de vis.
Odata ajunsi pe insula va puteti incepe vacanta fara grija acomodarii cu diferenta de fus orar intru-cat aceasta este de doar doua ore! Mauritius ofera un peisaj plin de culori incredibile, formate din lagune, plaje cu nispi fin, plantatii de trestie de zahar, Mauritius este vacanta perfecta atat pentru familii cu copii cat si pentru cupluri, hotelurile fiind pregatite sa ofere o gama larga de
servicii menite sa va asigure zile de neuitat.

Geografia

Mauritius este situata in partea de est a continentului Africa si ocupa o suprafata de 1864 km². Forma insulei este data de eruptia unor vulcani acum milioane de ani, fiind protejata de un recif de corali. Din nord, de la Cap Malheureux si pana in sud, la Souillac, distanta este de 62 km iar distanta din vest, Flic en Flac, pana in est, Quatre Cocos, este de 46km.

Clima

Climatul insulei Mauritius este tropical, vara, si sub-tropical iarna.
Vara, din noiembrie pana in aprilie, teperaturile sun destul de ridicate, in special pe costa, atingand 32°C ziua in noiembrie si decembrie. Iarna, din iunie pana in septembrie, climatul este mai temperat.

Ca si entitate politica, Republica Mauritius mai include si micuta insula Rodrigues, 563 km la est, arhipelagul Cargados Carajos si 2 insule mici nelocuite, numite Agalega, situte la 400, respectiv 1000 km de insula Mauritius.

Harta